Over Helmond
Helmond is een relatief onbekende maar zeer gezellige en historische stad in Brabant, gelegen nabij Eindhoven!

In Helmond vindt u diverse leuke winkelstraatjes om te shoppen. De beroemde weekmarkt op zaterdag is zeker ook het bezoeken waard, hier zijn ruim honderd kooplieden vertegenwoordigd. Een uniek onderdeel van deze markt is het foodplein, waar u terecht kunt voor mooie groente- en fruitkramen en diverse viskramen.

Uitgaan in Helmond
Helmond heeft een groot aanbod van sfeervolle terrasjes, waar de Brabantse gezelligheid voorop staat. Een spannende film kijken in de Pathé bioscoop, of een bijzondere theatervoorstelling of spetterend optreden in Theater Speelhuis of het Annatheater.

Cultuur & Geschiedenis Helmond
Bent u op zoek naar een stukje echte geschiedenis van Helmond? Ga dan naar Kasteel Helmond, gelegen aan het Kasteelplein. Dit kasteel is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen van Nederland. In dit kasteel is ook het Gemeentemuseum gevestigd. Ook de kubuswoningen van ontwerper Piet Blom zijn typerend voor Helmond. Deze woningen in kubusvorm zijn alleen te vinden in Rotterdam en Helmond.

Wandelen & Fietsen in Helmond 
Helmond is gelegen nabij natuurgebied De Peel. Deze prachtige omgeving is uitermate geschikt om te wandelen of te fietsen. Het fietsroutenetwerk van De Peel alleen al bestaat uit 600 kilometer aan routes. ‘Rondje Helmond’ is een van de bekendste routes: 45 kilometer door bossen, woonwijken en weilanden. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen.

Eindhoven airport
Eindhoven Airport is gelegen nabij City Resort Hotel Helmond. Plusminus 25 minuten met de auto.

Bezoek Eindhoven
Eindhoven is gelegen op slechts 15 min. rijden van City Resort Hotel Helmond. Eindhoven is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, Station Helmond CS is gelegen op 5 minuten lopen van het hotel. Binnen 10 minuten bent u vanuit hier met de trein in Eindhoven. Deze Brabantse grote stad is zeer geschikt voor een leuk dagje winkelen, kunst en cultuur. Eindhoven organiseert ook regelmatig grote evenementen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een concert van Guus Meeuwis in het Philips PSV Stadion, of een optreden of voorstelling van een andere artiest in het Frits Philips Muziekgebouw?

Hotel Helmond